НОВИНИ

Започна Международният панаир на книгата в НДК

В София започнаха Международният панаир на книгата и Международният литературен фестивал. Тази година мотото е "Четири страни - един език", а фокусът е към немскоезичната литература.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:40, 11.12.2018
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Любими заглавия, срещи с автори, детски работилници и много изненади. Шест дни на шест етажа, 160 щанда ще събират любознателните погледи на развълнувани читатели.

Илияна Йотова, вицепрезидент на България: Повече от всякога, ние хората, имаме неутолима жажда към книгата, защото именно книгите са най-високото препятствие срещу бушуващото зло на бездуховността и на невежеството.
Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: Мисия на всеки от нас е да насърчава четенето, да заведе в храма на духовността малкия човек - най-важният читател във всяко едно общество.

Превъплъщение в герой на Кафка с инсталация за виртуална реалност е само една от атракциите тази година.

Велизара Добрева, председател на УС на асоциация "Българска книга": Една от целите на асоциация Българска книга е да подпомага процеса на превръщането на децата и хората в четящи хора.
Светла: Още в първия момент, в който влязох, почувствах една атмосфера на хора, които харесват книги.

На панаира българската лекоатлетка Йорданка Благоева ще представи книга за себе си и се надява уроците в нея да бъдат полезни за младите хора.

Йорданка Благоева: Успехите са нещо много приятно, но пътят, който трябва да се извърви да се стигне до този връх, не винаги се вижда, а той не е лесен.

Всеки може да открие любимото си заглавие и да разговаря с обичан автор до неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК ще анализира бюджета на Франция до пролетта на 2019 г.
ЕК ще анализира бюджета на Франция до пролетта на 2019 г.
Бежанци навлизат на българския трудов пазар
Бежанци навлизат на българския трудов пазар