В София започнаха Международният панаир на книгата и Международният литературен фестивал. Тази година мотото е "Четири страни - един език", а фокусът е към немскоезичната литература.

Любими заглавия, срещи с автори, детски работилници и много изненади. Шест дни на шест етажа, 160 щанда ще събират любознателните погледи на развълнувани читатели.

Илияна Йотова, вицепрезидент на България: Повече от всякога, ние хората, имаме неутолима жажда към книгата, защото именно книгите са най-високото препятствие срещу бушуващото зло на бездуховността и на невежеството.
Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: Мисия на всеки от нас е да насърчава четенето, да заведе в храма на духовността малкия човек - най-важният читател във всяко едно общество.

Превъплъщение в герой на Кафка с инсталация за виртуална реалност е само една от атракциите тази година.

Велизара Добрева, председател на УС на асоциация "Българска книга": Една от целите на асоциация Българска книга е да подпомага процеса на превръщането на децата и хората в четящи хора.
Светла: Още в първия момент, в който влязох, почувствах една атмосфера на хора, които харесват книги.

На панаира българската лекоатлетка Йорданка Благоева ще представи книга за себе си и се надява уроците в нея да бъдат полезни за младите хора.

Йорданка Благоева: Успехите са нещо много приятно, но пътят, който трябва да се извърви да се стигне до този връх, не винаги се вижда, а той не е лесен.

Всеки може да открие любимото си заглавие и да разговаря с обичан автор до неделя.

В НДК откриват Международния панаир на книгата

В НДК откриват Международния панаир на книгата

В НДК се отрива 46- тото издание на Международния панаир на книгата. Той ще продължи до 16 декември. Мотото на тазгодишното издание е "Четири страни -...