НОВИНИ

Започнаха 24-часови проверки на НАП на територията на Банско

През последното денонощие са извършени 30 съвместни проверки на НАП, МВР и Общината в обекти разположени на територията на град Банско като няма нито едно констатирано нарушение. Това каза за БНТ Владимир Василев, началник на Сектор "Оперативни проверки" към НАП - София.

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
07:01, 12.01.2018
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

По-голяма част от извършените проверки са били "Проверки с наблюдение" в заведения за хранене и няколко проверки съвместно със служители на МВР в обменни бюра, уточни Владимир Василев от НАП.

Владимир Василев, началник на Сектор "Оперативни проверки" - НАП - София: Проверките с наблюдение са явни, при които служителите на НАП се легитимират и извършват явно наблюдение на работата на търговския обект като следят дали всички продажби се маркират във фискални устройства.

Василев увери, че по-голяма част на проверките се извършат без предварителна легитимация.

Владимир Василев, началник на Сектор "Оперативни проверки" - НАП - София: Представяме се за клиенти, пазаруваме и по този начин искаме да установим дали от търговския обект се издават фискални бонове.

Владимир Василев от НАП коментира, че още в Банско проверките са значително повече от Боровец, като до този момент в града и околните места те са над 500. При тях има констатирани само 18 нарушения, 8 от тях са за неиздаване на фискален бон като за тези обекти предстои запечатване. Срокът, за който ще бъдат запечатани, е до 30 дни. Четири от нарушенията са на главните търговски улици в Банско и четири в Разлог.

Владимир Василев, началник на Сектор "Оперативни проверки" - НАП - София: Още при първото констатиране се прилага мярка "запечатване за срок до 1 месец" .От началото на 2018 г. мярката се налага спрямо обектът, а не спрямо задълженото лице, защото голяма част от задължените лица, глобени миналата година, веднага след констатиране на нарушението сменяха фирмата, която стопанисва обекта и това е една от причината НАП да противодейства.

Василев уточни още, че само един обект, запечатан от миналата година, не работи и сега, а всички останали са предмет на проверки и през този сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Транспортни фирми търпят загуби заради избягване на маршрути с мигранти
Транспортни фирми търпят загуби заради избягване на маршрути с мигранти
Свлачищата в Калифорния взеха още жертви
Свлачищата в Калифорния взеха още жертви