НОВИНИ

Извънредни проверки за нерегламентирано изгаряне на отпадъци​

Екипи на Столичен инспекторат към Столична община и Регионалната инспекция по околна среда извършиха днес извънредни проверки напунктове за вторични суровини и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в районите "Младост" и "Искър". Дейностите са част от мерките за подобряване качеството на атмосферния въздух в София.

извънредни проверки нерегламентирано изгаряне отпадъци​
bnt avatar logo
от БНТ
22:35, 26.01.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

В рамките на проверката днес екипите съставиха акт за административно нарушение за липса на договор за предаване на генерираните отпадъци от горива на стойност 5 хил. лева. Съставени са и два фиша за нарушение на изискванията за поддържане на чистотата на прилежащата на обекта територия.

Фишовете са на стойност 50 лева. Досега са проверени общо 39 обекта на територията на София и са съставени 14 акта и 17 фиша. Проверките продължават.

Днес са извършени и проверки за нерегламентирано изваждане на отпадъци от контейнери, като са съставени 59 акта. На два пункта в район "Красна поляна" продължава акцията по събиране на стари гуми от домакинствата. Инициативите са част от мерките за подобряване качеството на атмосферния въздух в София и са насочени към намаляване на изхвърлянето на стари гуми до кофите за смет и минимизиране на възможността да бъдат изгаряни за отопление.

На адресите, на които има разкрити временни стационарни пунктове, старите си гуми могат да предават всички желаещи, независимо от района по местоживеене.

В рамките на предходните акции са събрани над 4000 гуми в районите Люлин, Връбница, Красна поляна, Овча купел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Командарев: Всеки лев за култура и образование е безценна инвестиция
Стефан Командарев: Всеки лев за култура и образование е безценна инвестиция
Летящата Манди - британката пилот на изтребител
Летящата Манди - британката пилот на изтребител