НОВИНИ

Започнаха проверките за чистотата на морската вода

Здравните инспектори във Варна вземат проби от водата на плажовете от Златни пясъци до Бяла. Според обобщените данни от последните четири години във и край Варна има 13 плажа с отлично качество на водата, а на две ивици къпането не се препоръчва. Пробите се вземат от 23 пункта по два пъти месечно, в проблемните зони - по-често. Данните от първите проби, взети днес, трябва да са готови до 13 юни.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
18:19, 06.06.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Летният сезон вече започна. От екоминистерството заявиха, че са отделили 750 000 лв. за решаването на проблема със замърсяването на плажа в Лозенец, за да не се повтори неприятната ситуация от миналата година.

Ивелина Василева, министър на околната среда и водите: "Затова бяха инвестирани повече от 35 милиона лева в района, за да се изградят пречиствателни съоръжения, които в пълна степен отговарят на екологичните норми".
;

Във връзка с проливните дъждове напоследък, министър Василева коментира, че нивата на реките в по-голямата част от страната се движат около праговете за високи води, но няма данни за критични ситуации.

Ивелина Василева, министър на околната среда и водите: "Това, което е най-важно, че всички работят съвместно, мобилизирани са. Не се очакват критични явления, но разбира се всички трябва да бъдат внимателни. Това, което е важно да знаем, че основно в планинските области хората трябва да бъдат малко по-внимателни".

Проблемите със замърсяването на въздуха са още една сериозна тема, по която министерството на околната среда и водите работи усърдно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекар спаси живота на 16-годишен футболист
Лекар спаси живота на 16-годишен футболист
Неприети първокласници въпреки покрити критерии
Неприети първокласници въпреки покрити критерии