НОВИНИ

Започнаха снимките на най-новия детски сериал, продуциран от БНТ

Днес в курорта "Русалка" близо до Каварна започнаха снимките на най-новия детски сериал, продуциран от Българската национална телевизия. Проектът носи заглавието "Островът на сините птици" и е вдъхновен от романа "Островът" на българския писател и журналист Александър Секулов. Лентата е издържана в любимия, макар и позабравен стил на приключенския филм, в който през забавни случки, типични за всяка лятна ваканция, малките герои на сериала научават много за безценното в живота.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
18:28, 16.07.2018
14762
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Главни действащи лица в сериала са пет деца на 9 и 11 години, които се срещат в морски курорт и изживяват невероятни приключения заедно.

Антония: Аз съм Зоица Александрова и искам да взема далекогледа на Алекс. Искам да видя синята птица.

БНТ: Какво й е специалното на тази синя птица?

Антония: Има магически пера, които ти помагат да летиш.
Матей: Там има и едно друго съкровище, което един пират е заровил преди много години и ние искаме да го намерим.

Потопени в приключения, децата преживяват много важни моменти - като първата любов. Опитват се да намерят себе си, да разберат какво ги прави щастливи и разбира се, да избягат от контрола на родителите си.

Веселка Кирякова, продуцент: Искаме децата да се върнат към свободата, към игрите, да не са затворени по цял ден в бунгалото и да играят на плейстейшън и на телефони, а да прекарват повече време заедно и да измислят всякакви приключения.

Сценаристите и продуцентите споделят, че са се опитали да пресъздадат атмосферата на старите български детски филми. Така те се надяват да създадат незабравимо преживяване за днешните деца, а защо не и едно завръщане в детството на всеки възрастен, избрал също да седне пред малкия екран. Сериалът ще има 8 епизода по 54 минути и ще бъде излъчен по БНТ през следващата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нинова към управляващите: Не ескалирайте напрежение, защото е на ръба
Нинова към управляващите: Не ескалирайте напрежение, защото е на ръба
Близо 1,7 млн. души са гледали финала на Световното първенство по футбол по БНТ
Близо 1,7 млн. души са гледали финала на Световното първенство по футбол по БНТ