Започнаха снимките на най-новия сериал на БНТ - "Денят на бащата". Социална драма по истински случай разказва в шест епизода за живота на българско семейство и болезнените последствия от развода на родителите. Фокусът на лентата е върху съдбата на децата, а темата е актуална заради големия брой разводи не само в България, но и в Европа.

Шест серии. Двама родители. Едно дете и развод, който преминава в семейна война.

Захари Бахаров, актьор: - В сериала така е подходено, че ти не можеш да определиш кой е виновен, не може да кажеш това е така, това е така. Всеки има своята гледна точка, но жертвата накрая винаги е една.

В сериала и актьорите, и сценаристите, и режисьорите са с доказани качества.

Мартичка Божилова, изпълнителен продуцент: - Сериалът ние имаме амбицията да бъде наистина нещо ново в българския ефир, което следва най-добрите и най-амбициозните световни тенденции.

Александър Сано, актьор: - Да си цял живот в едно аплоа за актьора поне аз смятам, че е убийствено и е страшна скука. Разликата е огромна, от гангстер до семеен мъж.

Сериалът подхваща проблеми, свързани с отчуждението, раздялата и с наложилата се практика бащите да бъдат лишавани от право на попечителство.

Боряна Пунчева, Главен продуцент ПЦ „Студия Екран", БНТ: - Обществената телевизия доказа с всичко онова, което е правила в областта на сериалите и в последните години и като традиция, че има ресурс, че може да произведе най-успешните сериали на българския телевизионен пазар.

"Денят на бащата" ще бъде готов за излъчване в ефира на БНТ до края на годината.