Официално стартира 16-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа", която се провежда под патронажа на държавния глава Румен Радев. През миналата година кампанията събра 2 милиона и 600 хиляди лева. Със средствата беше подпомогнато лечението на 505 деца и закупена медицинска апаратура за 22 лечебни заведения от цялата страна.

22 болници подписаха договори за дарение на апаратура от "Българската Коледа"

22 болници подписаха договори за дарение на апаратура от "Българската Коледа"

Представители на 22 лечебни заведения сключиха договори за дарение на медицинска апаратура от благотворителната инициатива на президента "Българската...

От 11.00 часа в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора ще бъдат представени темата и целите на кампанията за 2018/2019 година. Приключилата кампания 2017/2018 г. на "Българската Коледа" в подкрепа на спасения детски живот успя да набере 2 600 000 лева, информират от институцията.

С дарените средства са подпомогнати за диагностика, лечение и рехабилитация 505 деца и е купена медицинска апаратура за 22 лечебни заведения в цялата страна - университетски и многопрофилни болници, рехабилитационни центрове и домове за медико-социални грижи.

Петнадесетото издание на „Българската Коледа“ събра над 2,4 млн. лв.

Петнадесетото издание на „Българската Коледа“ събра над 2,4 млн. лв.

Резултатите от тазгодишното издание на „Българската Коледа“, което се провежда за петнадесети пореден път под патронажа на Президента на Република Бъл...

Вижте повече за кампанията Българската Коледа