НОВИНИ

Започва 23-тото издание на "София филм фест"

98 пълнометражни игрални и 57 документални заглавия, както и 28 късометражни филма са включени в програмата на 23-тия "София филм фест". Форумът се открива днес, 7 март, с най-новата документална творба на Андрей Паунов "Да ходиш по вода", посветена на проекта на Кристо и Жан-Клод "Плаващите кейове".

започва тото издание софия филм фест
bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 07.03.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Вечерта започва в 19.30 ч. в зала 1 на НДК, където ще бъде връчена и Наградата на София на именития полски режисьор Кшищоф Зануси. Той е специален гост на фестивала с най-новия си филм "Етер" и ретроспектива на 6 негови знакови творби в Дома на киното.

Наградата на София ще получи и известният рок музикант Кирил Маричков за принос към изкуството на киното и музиката. Отличията на победителите в конкурсите ще бъдат връчени на 16 март. Програмата на фестивала, заедно с традиционните издания в Бургас, Пловдив и Варна, ще продължи до 28 март.

"Правете кино, не война!" е надсловът на тазгодишното издание, което ще премине под знака на 50 години от Уудсток.

Международно жури ще определи фаворита за голямата награда в конкурса за първи или втори игрален филм "София - град на киното", съдържаща парична премия от 7000 евро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: ​Депутатите приеха промените в Закона за социалните услуги
Окончателно: ​Депутатите приеха промените в Закона за социалните услуги
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Така правят всички жени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Така правят всички жени