НОВИНИ

Радев: Длъжни сме да отдадем почит пред личния пример в борбата с екстремизма

Общият дебат на 72-та сесия на общото събрание на ООН ще бъде открит днес. България е представена от президента Румен Радев. Във фокуса на вниманието на българското участие ще бъдат сериозните предизвикателства в света, свързани със ситуацията в Северна Корея, борбата срещу тероризма и нелегалната миграция, както и реформата в организацията.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:19, 19.09.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

В навечерието на сесията на общото събрание на ООН, започваща в свят разтърсван от кризи, президентът Румен Радив подчерта пред българските медии в Ню Йорк, че страната ни има ясно изразена позиция по всички стратегически въпроси от световния дневен ред, а с поведението си дава и пример, че се придържа твърдо към тях.

Румен Радев, президент : Изправени сме пред предизвикателството да се противопоставим на екстремизма не само като общества, но и като личности и можем да постигнем успех само ако отстояваме своите ценности и отдаваме почит към хората, които са преoдолели страха си и са се опълчили срещу насилието.

Поредица от важни двустранни срещи предстоят утре за българския президент, първата от които ще е с Иранския му колега Роухани в момент, когато американският президент Доналд Тръмп говори открито, че ще иска преразглеждане на сделката около иранската ядрена програма.

Заедно с вицепремиера Екатерина Захариева и шефа на кабинета на премиера Румяна Бъчварова в Ню Йорк снощи президентът проведе и традиционната вече за страната ни среща с представителите на американските еврейски организации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​В Русе се провежда поредния протест за чист въздух
​В Русе се провежда поредния протест за чист въздух
Варненци протестират срещу проект за строеж до отводнителен канал
Варненци протестират срещу проект за строеж до отводнителен канал