НОВИНИ

Започва акция "ФАС OFF" за почистване на градския плаж във Варна

Във Варна започва акция за почистване на градския плаж от фасове и други отпадъци. Инициативата е на неправителствената организация "Благотворителност и спорт".

bnt avatar logo
от БНТ
09:45, 06.04.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Кампанията се провежда под мотото - "ФАС OFF" или "Да поставим боклука на мястото му". Организаторите са осигурили достатъчно ръкавици и чували за доброволците. Почистването започна в 9 часа на Южния плаж и на плажа в квартал "Аспарухово". Всеки може да се включи в акцията, важно е обаче да пазим и да изхвърляме отпадъците си на определените за целта места.

Валентин Великов: Основната идея е да си почистим плажа и да ни е приятно лятото, да идваме тук да си спортуваме, да ходим на плаж.
Мартин Лечев: Това е втората торба, мога да ви кажа, че само 5 фаса съм намерил, всичко друго беше пластмаса и всякакви други боклуци. Този боклук идва от нас, то не е нито от природата, нито от животните, така че наш дълг е поне да си го вземем.

Събраните отпадъци се поставят в специални чаши. Срещу предадените боклуци всеки получава талон за участие в томбола. Осигурени са над 250 награди, които ще бъдат раздадени след края на акцията.

Даниела Стойнова: Навсякъде има кошчета, но навсякъде е засипано с фасове. Призовавам пушачите, все пак има пепелничета, има и торбички, да си прибират фасовете и да не ги хвърлят, защото вижте колко много хора има, това е вдъхновяващо.

След акцията на плажа ще бъдат поставени табели и още кошчета за отпадъци. Целта е да се напомни на хората, че трябва да изхвърлят боклуците си на определените места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Марков: Не ми се ходи в Брюксел
Георги Марков: Не ми се ходи в Брюксел
Как се подготвя Добринище за туристите, които ще посетят града около празниците?
Как се подготвя Добринище за туристите, които ще посетят града около празниците?