НОВИНИ

Започва безплатно ваксиниране срещу морбили в София

Столичната регионална здравна инспекция ще разположи от утре мобилен кабинет с екип в квартал "Христо Ботев", където ще бъдат поставяни ваксини срещу морбили на всички деца от 13-месечна до 18-годишна възраст. Това съобщиха от Столична община.

започва безплатно ваксиниране морбили софия
bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 19.02.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Временни кабинети за поставяне на ваксини ще бъдат отворени в четирите общински многопрофилни болници – Първа МБАЛ, Втора МБАЛ, Четвърта и Пета МБАЛ. От 21 февруари там ще бъдат поставяни безплатни ваксини на желаещите по инициатива на общината.

Решението е взето след среща в общината, на която са участвали директорът на столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев, зам.-кметът на гр. София Дончо Барбалов, председателят на здравната комисия към СОС д-р Веселин Милев, директорът на дирекция „Здравеопазване“ д-р Моника Чеуз и кметът на район Слатина Наталия Стоянова.

Министерството на здравеопазването е изпратило указания до всички регионални здравни инспекции за предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на заболяването и недопускане възникването на нови случаи. Една от тях е личните лекари да издирят и установят всички лица от 13-месечна до 18-годишна възраст без данни за имунизация и с пропуск в имунизационния календар. Разпоредено е такива лица незабавно да бъдат ваксинирани срещу морбили.

Министерството на здравеопазването отправи апел към родителите с апел, ако децата им не са ваксинирани, сами да потърсят личния си лекар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
200 кг бебета змиорки задържаха на летище София
200 кг бебета змиорки задържаха на летище София
Разтовариха локомотив от Втората световна война в Русе
Разтовариха локомотив от Втората световна война в Русе