Звездите на италианското кино Орнела Мути и Джанкарло Джанини пристигат в София за четвъртия Фестивал на италианското кино. Началото беше дадено тази вечер в кино "Люмиер" с филма "Измамно богати". 9 заглавия ще бъдат представени в дните до 21 юни.

Чаровната усмивка и красивите очи превръщат Орнела Мути в една от звездите на Италия и европейското кино. Десетки роли във филми на едни най-добрите режисьори бележат годините на снимачната площадка, а на 19 юни, в кино Люмиер, актрисата ще се срещне и с почитателите си в България. С много смях, любов и приключения животът по италиански ще тече в залата през следващите дни.

Стефано Балди, посланик на Италия в България: В тези филми ще усетим радост и щастие, спокойствие и лекота. Безспорно това са чувствата, от които имаме нужда. Но заедно с тях ще видим светлината и цветовете на Италия.

Комедии, в които героите предпочитат илюзията за мечти и богатство, както и хубавите лъжи пред грозните истини са част от програмата. Филмите са заснети през последните години в един от най-красивите италиански региони - Пулия.

Роко Коланджело, артистичен директор на фестивала: Лято е и никак е излишно да се забавляваме. Ще ви представим филми, които носят почерка на големи съвременни италиански режисьори. Аз съм сигурен, че те не само ще ви харесат, но и ще ви изненада. Филмите на Едоардо Уинспир например са много различни.

Фестивалът продължава до 21 юни, а изненадата утре е срещата с актьора от "Казино Роял" и "Нюйоркски истории" - Джанкарло Джанини.