НОВИНИ

Започва дългоочакваният ремонт на Зоопарка в София

Започва дългоочакваният ремонт на Зоопарка в София. Той включва разширение на шест от външните клетки на дивите котки и изграждането на една нова. Стойността на реконструкцията е около милион и триста хиляди лева и се финансира от Столичната община.

bnt avatar logo
от БНТ
20:30, 11.08.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Новите домове на дивите котки ще ги доближат максимално до естествената им среда. Клетките са проектирани така, че да бъдат в пъти по-големи от тези сега. Въпреки ремонтните дейности, достъпът на посетителите няма да бъде ограничаван.

"На пумите и леопарда ще мога т да се любуват от вътрешната страна на залата, където ще има осгурен достъп за посетителите, така че те от вътрешната страна ще могат да разгледат освен котките и аквариумите и терариумите."

С това обаче обновленията в най-голямата зоологическа градина у нас не спират. След месец зоопаркът ще се сдобие и с нов обитател.

"Успяхме с доста усилия и от европейската асоциация на зоопарковете да съгласуваме нещата, така че ще получим от Виенския зоопарк женски гибон в началото на следващия месец, така че Гиби да има свое семейство."

А за 2017-а година ръководството на парка си е поставило нова цел - да ремонтира и дома на семейство примати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарникарите ни, помагали в Скопие: Най-тежкото беше мъката в очите на хората
Пожарникарите ни, помагали в Скопие: Най-тежкото беше мъката в очите на хората
Колко струва спешната помощ по морето
Колко струва спешната помощ по морето