НОВИНИ

Започва кампания в подкрепа на производителите на български храни

Министерството на земеделието започва кампания в подкрепа на производителите на български храни. Под мотото "Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти" от днес до Коледа ще се акцентира върху българското земеделско производство, като се надграждат постигнатите резултати. Рекламни клипове ще приканват потребителите да избират български стоки.

Цанка Николова
от Цанка Николова
21:54, 14.11.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

По данни на министерството се забелязва сериозен ръст при сертифицираните български биопродукти. За първа година е реализиран и износ на розови домати.

Румен Порожанов, министър на земеделието: Във връзка с инвестициите, които са направени и във връзка с модернизацията на предприятията, България вече има един добър опит като земеделска и производител на храни страна.

Потребителите също оценяват качеството на българските продукти, категорични са търговците.


Георги Гърневски, представител на голяма търговска верига: Истинските качествени автентични български продукти са на по-висока цена и лично аз държа това да е така, защото са по-качествени.

Страната ни се е доказала в производството на мед, с годишен добив между 10 000 и 12 000 тона. През последните години се утвърждаваме и като лидер в производството на розово и лавандулово масло.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Въвеждат промени за възнагражденията на военните от догодина
Въвеждат промени за възнагражденията на военните от догодина
​Британският кабинет подкрепи проектодоговора с ЕС за Брекзит
​Британският кабинет подкрепи проектодоговора с ЕС за Брекзит