НОВИНИ

Започва "Капана фест"

„Капана фест“ започва в едноименния квартал в сърцето на Пловдив. Събитията са по-шарени отвсякога – пет музикални сцени, танци, спорт, кино прожекции, както и няколко базара, разположени по павираните улички на Капана.

bnt avatar logo
от БНТ
08:05, 01.06.2016
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Началото на фестивала днес е запазено за истинско детско царство с многобройни атракции. А на 2 юни пловдивчани ще събират сили с Айляк ден за още по-силния уикенд.

Станимир Кронев: "Две големи сцени, по-малки сцени, една сцена за танци, традиционните ни вече занаятчийски, хендмейд базар, базар на грамофонни плочи. Отново ще има спортна част, отново "Капана фест" ще бъде едно от големите събития в града за тази година".
Никола Сивков: "На всяка една улица може да намерите по нещо, което или ще ви хареса, или няма, така че програмата е разработена да може на всеки да допадне по вкуса".
;

Участниците тази година са над 700, а пешеходната зона в квартала вече не побира желаещите. Затова организаторите стартират подписка за превръщането на още две улици от емблематичния квартал в пешеходни маршрути.

Станимир Кронев: "Тъй като има много магазини, ателиета и галерии, които са на тези две улици, които остават изолирани от пешеходната част и основия поток хора. Като това ще даде поле за действие както на нас, така и на всички наши колеги, които развиват различни фестивали и културни мероприятия в Капана".

Другата кауза на фестивала е свързана със създаването на специален фонд за подпомагане на млади творци, които да реализират различни проекти по време на фестивала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американските служби с предупреждение преди Евро 2016
Американските служби с предупреждение преди Евро 2016
Нарушават ли се правата на шофьорите при ограниченията за движение на ТИР-ове
Нарушават ли се правата на шофьорите при ограниченията за движение на ТИР-ове