Всеки ден повече от 500 деца, родилки, тежко болни пациенти и пострадали се нуждаят от нашата съпричастност, за да бъде спасен животът им. Броят на кръводарителите у нас постоянно намалява, кръвта е недостатъчна и с нея масово се търгува.

За трета поредна година посолството на Словашката република в България, Българския Червен кръст и Националният център по трансфузионна хематология провеждат кръводарителска акция в Деня на християнското семейство под мотото "Най-ценната капка спасява живот". Кампанията започва в 9:30 часа и ще продължи до 13:00 часа в сградата на чуждестранната мисия.

Гости в студиото на Сутрешния блок бяха д-р Надежда Тодоровска - заместник-генерален директор на БЧК, и д-р Николай Николов от Националния център по трансфузионна хематология.

д-р Надежда Тодоровска: Статистика показва, че за последните две години кръводарителите са намалели между 2 000 и 4 000 души. Това може да се дължи на демографската ситуация в страната, но може би причината е и че не сме достатъчно активни, каза д-р Тодоровска.
д-р Николай Николов: На човек трябва отвътре да му идва да даде нещо от себе си, за да помогне на някого. Не да го прави користно. Мисля, че това е по-добрата посока, в която трябва да се работи, добави д-р Николов.
Посолството на Словашката република в София с акция по кръводаряване

Посолството на Словашката република в София с акция по кръводаряване

За трета поредна година Посолството на Словашката република в София и Българският Червен кръст организират кръводарителска акция в сградата на чуждест...