НОВИНИ

Започва новият сезон на "Надиграй ме"

На Цветница танцовото фолклорно шоу на БНТ 2 - "Надиграй ме", се завръща. Тази вечер, точно в 20 часа, ще бъде дадено началото на седмия сезон на предаването. В него ще участват ученици от 12 хореографски паралелки от цялата страна. За първи път в хореографската битка ще влязат ученици от 5-и до 8-и клас.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
13:08, 24.04.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Кой ще е големият победител ще решат зрителите и професионалното жури. Във всеки епизод ще танцуват два отбора.

Първите участници, които водещият на предаването - Асен Павлов, ще предизвика, са учениците от училище "Св. Св. Кирил и Методий" от град Пордим срещу учениците от училище "Константин Константинов" от Сливен. Как се подготвиха двата отбора, вижте в репортажа.

;

Регламентът на предаването е следният: Отборите ще се състезават в 4 кръга. Освен да покажат танцовите си умения, момчетата и момичетата ще представят пред публиката и своя любима народна носия от една от седемте етнографски области. Дали ще е от региона, в който живеят, или не, решават участниците. В последния - четвърти кръг, заедно с тях ще танцуват и учителите те.

Накрая журито и зрителите ще определят кой се е представил по-добре и ще танцува на финала през юни.

"Надиграй ме" влиза в училищата, за да накара учениците да съхранят българските народни танци и да обичат българския фолклор. Идеята на БНТ 2 срещна подкрепата и на министерството на образованието.

Надпреварата започва в 20,00 часа и ще се излъчва на живо по БНТ 2 и БНТ Свят. Не я пропускайте!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Репортерски поглед: Сянката на наркотиците
Репортерски поглед: Сянката на наркотиците
Ърбан камуфлаж - по телата на балерини
Ърбан камуфлаж - по телата на балерини