Столичната община започва пълна проверка на 151- ва детска градина. Преди дни шкаф затисна ръката на 2- годишно дете. То вече е добре и няма счупвания. Директорката на детската градина е в болничен, днес ще бъде назначен неин заместник. Множество са сигналите от родители за нередности в детското заведение. Притеснителни са били резултатите при проверки и през миналата година.

Севдалина Иванова, зам.-кмет на район Оборище: Намерихме сградата в недобро хигиенно състояние, при което на директорката беше направено предписание. Трудна комуникация с директорката. Трудно я откриваме. Правим реголярни съвещания с директорите на детските градини, при които тя не присъства.
Емил Миков, отдел "Образование" СО: И одитна проверка ще се направи от вътрешния одит на Столична община и финансова институция ще направи проверка пак от СО, така че тя ще бъде една комплексна проверка. И пропускателен режим и хранителен режим, всяко едно нещо, което касае живота, здравето, безопасността на децата, ще бъде проверено.


Вижте какво казаха още Севдалина Иванова и Емил Миков в Сутрешния блок на БНТ във видеото