От утре (15 март) започва приемът на документи за детските градини и ясли в Благоевград. Подаването на заявления ще продължи до 10 април. Критериите остават непроменени, съобщават от общинска администрация.

Благоевград

Необходимите документи се подават в детското заведение, за което кандидатствтат. Заявление по образец може да бъде изтеглено от сайта на община Благоевград. Другото, което трябва да представят родителите е акт за раждане на детето.

Димитрина Шопова – директор на ДГ №2: " Няма да признаваме списъци, които родителите отвън стоят и правят. Излишно е да се създава такова напрежение. Има място за всички деца. В нашата детска градина ще приемаме три първи групи."
Симона Митова – началник-отдел „Образование” в община Благоевград: "Очаквате ли да има проблеми със записването в детските градини в центъра на града? 6,18 Напротив. Материалната база навсякъде отговаря и е една и съща, условията са едни и същи за прием. Така, че не мога да кажа, че детските градини в ЦДГ превъзхождат тези, които са в квартала."

Приемът ще бъде по точкова система, която се формира по общи и социални критерии като постоянен адрес и месторабота на родителя. Децата на родители в неравностойно положение ще бъдат с предимство.

Димитрина Шопова – директор на ДГ №2: "Разбираме тръпките на родителите. Това е един преход от яслена в предучилищна възраст. Осигурили сме достатъчно като база, леглова."
Първо класиране се очаква да бъде обявено в началото на месец май. Близо 600 деца ще бъдат приети в детските градини и ясли в града за учебната 2018/2019 година.