НОВИНИ

Започва разяснителна кампания за българското председателство на Съвета на ЕС

Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 започва кампания в цялата страна за разясняване на приоритетите, съобщи пресцентърът на ведомството.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:06, 26.09.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
започва разяснителна кампания българското председателство съвета

Министър Лиляна Павлова и зам.-министърът за връзки с Европейския парламент Моника Панайотова ще организират обществени дискусии на различни места у нас, за да отговарят на въпросите на гражданите за приоритетите на българското председателство. Партньор на инициативата са информационни центрове "Европа Директно" към Европейската комисия.

Първият от серията дебати е днес в Кюстендил, където министър Павлова ще обясни какво точно означава Европа на консенсуса, какви цели си поставяме в сферата на конкурентоспособността, защо кохезията е важна за живота на всеки от нас. Тя ще отговаря на въпроси и ще чуе мненията и предложенията на представители на областната управа, на общината, бизнеса, социални институции, неправителствени организации, медии.

Следващите граждански дебати ще се състоят в Габрово, Хисаря, Велико Търново, Стара Загора, Варна.

На 28 септември от Видин ще тръгне "вторият лъч" от дискусии за председателството, в който основен говорител ще е зам.-министър Панайотова. Тя ще се срещне и ще отговори на въпросите на хората от Враца и Сливен.

Мрежата от информационни центрове "Европа Директно" към Европейската комисия помага на гражданите в намирането на търсената от тях информация за правото, политиките и институциите на Европейския съюз, се посочва в съобщението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малко варианти за коалиция пред Ангела Меркел
Малко варианти за коалиция пред Ангела Меркел
Пускат Коматевско шосе в Пловдив до края на октомври
Пускат "Коматевско шосе" в Пловдив до края на октомври