НОВИНИ

Започва ремонт на Орлов мост през август

В началото на август започва подмяна на настилката на кръстовището на Орлов мост, която от няколко години прилича на море заради вълните по асфалта. Докато тече ремонтът движението няма да се спира, а ще преминава през стеснени участъци.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
21:16, 27.07.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Асфалтът на Орлов мост не е подменян от 2006 година. Гаранцията от последния му ремонт отдавна е изтекла и до дни се очаква да започне реконструкцията на участъка.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта в Столичната община: Ще бъдат сменени пластовете настилка, които са на самото кръстовище и няколко десетки метра нагоре в посока хотел "Плиска".

Предвижда се полагането на няколко пласта асфалт, за да може кръстовището да издържи на натоварения трафик. Ремонтът ще продължи между 7 и 10 дни и ще струва на общината близо 250 хил. лева. Движението няма да бъде спирано, а ще се преминава през стеснени участъци.

В събота ще започне и запълването на пукнатините по настилката на бул. „Цариградско шосе" в участъка между 4-ти км и отбивката за летището, които се появиха само две години след ремонта на булеварда.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта в Столичната община: Няколко лаборатории взеха проби от въпросния участък, включително институтът по пътища и мостове, които също дадоха своето експертно становище и тяхното заключение, е че се касае за химическа реакция, която протича в основата, при определени минусови температури от под -20 градуса каквито имахме в последната зима.

Пукнатините ще се запълват със специална паста, която трябва трайно да заздрави настилката.~Строителят ще извърши това за своя сметка, тъй като участъкът е в гаранция. В пътната отсечка ще се работи само през нощта.~

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на полицаите и в Гоце Делчев
Протест на полицаите и в Гоце Делчев
Посолствата на САЩ в България и Македония приветстват одобряването на Договора
Посолствата на САЩ в България и Македония приветстват одобряването на Договора