Любими заглавия, нови книги, срещи с автори и издатели, богата литературна и културна програма очакват читателите в НДК. Следващите няколко дни ще бъдат истински празник за четящите хора. Най-мащабният книжен форум в страната - Софийският международен панаир на книгата започва днес.

47-ото му издание предлага нови заглавия, срещи с автори и издатели, богата културна програма и литературни събития.

Повече от 160 издателства очакват хората с голямо разнообразие от книги.

Част от панаира на книгата е и Софийският литературен фестивал, който също се наложи като традиционен. Той е с фокус върху френскоезичната литература.

Всеки може да открие любимата си книга на панаира от днес до неделя включително. А работното време е от 10 до 20 часа.

Велизара Добрева, асоциация "Българска книга": Това, което ни мотивира, е желанието да подкрепяме четенето. Желанието да изкажем благодарност на четящите хора и желанието да създаваме нови четящи хора.
Гергана Козарева, издател: Хората, които се вълнуват от книги не са никак малко, но искат особено отношение. Те искат да говорят за книгите, искат добра критика, искат добра препоръка и адекватно отношение.

Сияна: Обожавам книгите, може би това е нещото, към което имам огромна любов.
Екатерина: Човек не винаги се мобилизира, вижда книжарницата, все няма време да спре, така че при едно такова изложение предполагам, че идва с по-отворена душа.