НОВИНИ

Започва състезание на проекти във връзка с българското европредседателство

Министерството на културата започва да набира проекти за културни прояви по време на българското председателство на Европейския съюз. Това заяви министърът на културата Боил Банов, който представи приоритетите на правителството в сферата на изкуството.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
19:11, 11.08.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
започва състезание проекти връзка българското европредседателство

4 млн. лева за различни прояви в областта на културата по време на българското Председателството на Европейския съюз. В тази сума са и задължителните събития по откриването и закриването на председателството, както и други 7 - сред тях, изложба в Лувъра, посветена на Първото българско царство. От четирите милиона над 1,6 млн. лева ще бъдат разпределени за проекти на конкурсен принцип чрез Националния фонд "Култура".

Боил Банов-министър на културата: Стартира и публичната програма за набиране на проекти и предложения във връзка с културни прояви, които да представят облика на България по време на Председателството.

Поканата вече е обявена на сайта на ведомството, а срокът за кандидатстване е 45 дни. Предложенията ще се одобряват от експертна комисия към фонд "Култура".

Боил Банов-министър на културата: След това експертни комисии ще селектират проектите и се надявам до средата на октомври да имаме вече конкретните проекти, които ще носят имиджа и идеите за представяне на страната.

Министър Банов допълни, че всички ремонти в Националния дворец на културата, който ще е домакин на българското председателство, ще бъдат готови в срок и няма място за притеснение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН настоява за по-сериозен контрол срещу незаконните съкращения на учители
МОН настоява за по-сериозен контрол срещу незаконните съкращения на учители
СГС намали гаранцията на Живко Мартинов на 20 000 лв.
СГС намали гаранцията на Живко Мартинов на 20 000 лв.