НОВИНИ

Започва световното изложение на мобилни комуникации в Барселона

Секторът на мобилната телефония представя от днес последните новости в бранша на традиционното изложение в Барселона - най-голямото по рода си в света. В центъра на вниманието отново са изкуственият интелект и възможностите на мрежата от пето поколение. Форумът, който ще продължи до четвъртък, очаква над 100 хиляди посетители.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
21:08, 26.02.2018
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Около 2 хиляди изложители от 200 страни очертават последните тенденции в мобилните комуникации в контекста на отчетения световен спад в продажбите на смартфони.

Присъстват всички производители без „Епъл“ и „Гугъл“, които предпочитат собствени презантации в края на годината.

Умни кредитни карти, които обединяват всички останали сметки и форми на пазаруване, нови серии на известни марки, смартфон, който управлява автомобил и нови форми на забавление са само част от предложенията.

Хидеюки Фуруми - Япония: Нашата динамична вибрационна система анализира аудиоданните и ги превръща във вибрация, така че да ги усетите при гледане на филми, слушане на музика или игра на игри.
;

Изложението откри испанският крал Фелипе Шести на фона на продължаващото напрежение между Мадрид и каталунските сепаратисти след опита им за отделяне на областта през октомври. Стигна се и до малки демонстрации за и против монархията.

Тази година във форума участват представители на национални и международни организации. Сред тях е еврокомисарят за единен дигитален пазар Андрус Ансип.

Представени са и някои от световните автомобилни гиганти, както и европейският самолетостроител Еърбъс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Ролинг Стоунс“ с първото си турне от пет години насам във Великобритания
„Ролинг Стоунс“ с първото си турне от пет години насам във Великобритания
Захариева: ЕС приветства решението на СС на ООН за прекратяване на огъня в Сирия
Захариева: ЕС приветства решението на СС на ООН за прекратяване на огъня в Сирия