В Ню Йорк днес започва участието на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Екатерина Захариева в 73-тата сесия на Общото събрание на ООН . Вижте повече подробности от специалните ни пратеници там Ирина Цонева и оператора Илия Иванов с подробности за програмата днес.

Изключително натоварен ще бъде първият ден за нашата делегация. Той ще започне с участие в срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците", организирана по инициатива на президента на САЩ Доналд Тръмп. България е съдомакин на събитието.

По-късно премиерът ще участва в среща на върха за мира, носеща името на Нелсън Мандела. Целта на форума е международната общност да препотвърди ангажимента си към глобалния мир, предотвратяване на конфликти, защитата на правата на човека.

Предстоят и поредица двустранни срещи с участието на Борисов, а вечерта той ще присъства на традиционната вечеря, организирана от президента на САЩ и съпругата му.

​Премиерът ще води делегацията ни за Общото на събрание на ООН в Ню Йорк​

​Премиерът ще води делегацията ни за Общото на събрание на ООН в Ню Йорк​

Министър-председателят Бойко Борисов ще ръководи българската делегация в 73-та сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации в Ню Йор...