НОВИНИ

Започна укрепването на пътя за Рилския манастир

Започна укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир. Очаква се ремонтните дейности да продължат около два месеца. През това време движението ще се извършва в едната лента.

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
12:20, 20.08.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

В проблемния участък от пътя към Рилския манастир ще бъде извършено отстраняване на скалните късове и земната маса, след което ще бъде поставена предпазна мрежа, която да не позволява на нови камъни да падат върху пътното платно. С укрепването на срутището пътното платно ще бъде освободено за движение, за да се осигури безопасността на преминаващите автомобили и пешеходци.

По време на ремонтните дейности движението на автомобили ще продължи да се извършва в едната лента. Ще има временни ограничения на преминаването за по няколко часа на ден, които ще бъдат съобразени с трафика за Рилския манастир.

Сигнализация, пътни полицаи и служители на фирмата-строител ще регулират движението.

Видяхте ли указателните табели?
Тази за срутището не я видях, но има табела за ограничение на скоростта от 40 км и аз карам с тази скорост.

Действията, които се предприемат днес обаче са временно решение на проблема. За да бъде напълно обезопасен участъкът, престои да бъде изготвен проект и предприети действия за трайното укрепване и възстановяване на участъка.Финансиране ще се търси от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, но това се очаква да стане най-рано следващата година. Дотогава разходите по укрепване на свлачището ще бъдат за сметка на АПИ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детският радиохор на БНР на протест заради пенсионирането на диригента
Детският радиохор на БНР на протест заради пенсионирането на диригента
Министър Нанков: 17 пътни съоръжения са в лошо състояние, 5 се ремонтират
Министър Нанков: 17 пътни съоръжения са в лошо състояние, 5 се ремонтират