НОВИНИ

Започва ветроходната регата ,,Кор Кароли''

В Бургас започва годишната ветроходна регата „Кор Кароли". За 18-ти път варненското състезание вдига платна и за втори път стартът е от Порт Бургас.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
13:15, 11.08.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Близо 50 килови яхти ще се състезават в петте състезателни дни на регатата. Познатите дестинации водят до Св. Влас, Сарафово и Варна.

Димитър Новак- организатор: Тази година сме включили и остров "Свети Иван", което е новост за изданието на регатата.
Иван Костадинов- Царево: Това е една от най-хубавите регати, може би най-хубавата бих казал, защото тя е офшорна регата, от пристанище до пристанище.

Заявките за участие са от български и украински яхти.

Хенрих Кокончев-главен съдия: Времето за ветроходство е много добро, силен вятър, типично бургаско вълнение, тук в този залив, понеже е дълбок, вълната става доста висока и понеже вече имаме в България здрави хубави яхти, с голяма доза спокойствие провеждаме тези състезания.

Официалната състезателна програма започва на утре в 11.00 ч. със старт на първия етап от Бургас - о-в "Св. Иван" - Бургас. Таксата за участие е 10 лв. на човек, а такса за лодките, независимо от тяхната големина, няма да има. Средствата ще бъдат насочени за организиране и провеждане на самото състезание, както и за годишната церемония „Златен глобус".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опит за рекорд за най-голямо планинско хоро
Опит за рекорд за най-голямо планинско хоро
Проучване: Обаждане от шефа по време на отпуск вдига адреналина повече от бънджи
Проучване: Обаждане от шефа по време на отпуск вдига адреналина повече от бънджи