НОВИНИ

Започват нови снеговалежи, но няма да има екстремно ниски температури

От понеделник над страната отново ще започнат превалявания от сняг, като по-съществени се очакват в Южна България в първия ден от седмицата.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:27, 15.01.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
започват снеговалежи екстремно ниски температури

В края на деня и през нощта срещу вторник валежите ще обхванат по-голямата част от страната. Минималните температури в понеделник ще бъдат между минус 13 и минус 2 градуса, като ниски ще бъдат предимно в Северна България. Дневните температури ще бъдат между минус 3 и 5 градуса – отрицателни ще бъдат в Северна и Западна България, а положителни в Южна и Източна България. За района на София минималната температура в понеделник сутринта ще бъде около минус 8 градуса, а максималната около минус 2 градуса.

От вторник до четвъртък снеговалежите в страната ще продължат. По-съществени и на повече места те ще са в източната половина от страната и Предбалкана, а в сряда и в Южна България. На места в Западна България валежите ще са с временни прекъсвания и ще са предимно слаби. В крайните югоизточни райони е възможно да превалява дъжд. Североизточният вятър ще се усили, особено в Североизточна България и там ще има виелици и навявания.

Във вторник, сряда и четвъртък съществена промяна на времето не се очаква, снеговалежите ще продължат. Минималните температури ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, а максималните ще бъдат също отрицателни в повечето райони – между минус 5 и минус 1 градуса, положителни се очаква да бъдат по Черноморието до около 5 градуса над нулата.

В петък все още ще превалява сняг, но с тенденция до края на деня валежите да спрат, а и вятърът да отслабне. Ще бъде студено, с минимални температури предимно между минус 12° и минус 7°, дневните ще бъдат между минус 7° и минус 2°. През почивните дни минималните температури ще останат ниски, дневните слабо ще се повишат. Ще има и временни разкъсвания на облачността, по-съществени в събота, докато в неделя отново е възможно да превали. Дебелината на новата снежна покривка до четвъртък-петък на места в Южна и Източна България се очаква да достигне 20-35 см, в планинските райони там и до 40-50 см.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лондон не подписа заключителната декларация от близкоизточната конференция
Лондон не подписа заключителната декларация от близкоизточната конференция
Замръзналият Дунав (ГАЛЕРИЯ)
Замръзналият Дунав (ГАЛЕРИЯ)