НОВИНИ

Започват обсъждания на проекта за Програма на българското председателство

Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС започва поредица от обществени обсъждания на проекта за Програмата на Република България за председателството на Съвета на ЕС /1 януари-30 юни 2018 г./. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС-2018.

bnt avatar logo
от БТА
13:45, 19.09.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
започват обсъждания проекта програма българското председателство

Първият граждански дебат ще бъде под мотото "101 дни до София - столица на Европа" и ще се състои на 21 септември. Общественото обсъждане на приоритетите е организирано съвместно с "ПанЕвропа България" и Представителството на Европейската комисия у нас. Публичната дискусия ще бъде открита от министъра за Българското председателство Лиляна Павлова.

Очаква се участниците в дискусията да дадат мнения, коментари, идеи и предложения по трите основни приоритета на председателството - Европа на консенсуса, Европа на конкурентоспособността и Европа на кохезията. Водещи на отделните панели ще бъдат президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси, председателят на Европейския институт за стратегии и анализи Илия Лингорски и евродепутатът Андрей Новаков.

Коментарите и предложенията ще бъдат обобщени през ноември, а окончателният вариант на Програмата за Българското председателство ще бъде внесен в Министерския съвет в средата на декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Иванов е новият управител на НОИ
Ивайло Иванов е новият управител на НОИ
БСП: Скандал с Грипен-ите няма, има сценарий за омаскаряване на президента
БСП: Скандал с "Грипен"-ите няма, има сценарий за омаскаряване на президента