Започват празненствата за Китайската нова година, известна още като "Пролетен фестивал". Това е най-продължителният празник в Китай и хората от цялата страна пътуват в опит да се приберат вкъщи и да бъдат със семействата си.

Близо 3 милиарда е общият брой на пътуванията със самолет, влак, кораб и автобус. 2019-та е годината на земната Свиня. Една шеста от хората по света отбелязват празника, който се чества не само в Китай, но и във Виетнам, Сингапур и в други азиатски страни.

Концерт в НДК по случай Китайската нова година

Концерт в НДК по случай Китайската нова година

Трескавата и зрелищна подготовка за честването на китайската Нова година в целия свят завладя и препълнената докрай зала на кино "Люмиер" в НДК. За пр...

Китайската нова година, или т.нар. Пролетен фестивал, е най-продължителният празник в Китай и хора от цялата страна пътуват в опит да се приберат вкъщи. Днес се отбелязва и началото на китайския лунисоларен календар. Какво ще ни доведе годината на земния глиган - гости в студиото на Сутрешния блок на БНТ бяха астрологът Кирил Горанов и дресьорът Даниела Волоскова.

Тази година е на земното (жълто) прасе. Земята при китайците е свързана с материята и с парите, с финансовата стабилност. Прасето е свързано с работата с чужди финанси, с насладата от материалните ресурси и блага, с работа с големи суми пари. Китайския знак на глигана (прасето) в нашата астрология съответства на нашия знак скорпион. Годината ще бъде доста положителна за хора, които се занимават с крупни финансови инвестиции. Ще има стабилизиране на фондовите борси. Годината е страхотна за инвестиции.

Специален гост в студиото по случай празника беше малкото декоративно прасенце Мини. Нейният дресьор разказа, че малките прасенца се гледат изключително лесно. Те са умни, възприемчиви и лакоми.