НОВИНИ

​Започват празненствата за Китайската нова година

Започват празненствата за Китайската нова година, известна още като "Пролетен фестивал". Това е най-продължителният празник в Китай и хората от цялата страна пътуват в опит да се приберат вкъщи и да бъдат със семействата си.

bnt avatar logo
от БНТ
07:15, 05.02.2019
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Близо 3 милиарда е общият брой на пътуванията със самолет, влак, кораб и автобус. 2019-та е годината на земната Свиня. Една шеста от хората по света отбелязват празника, който се чества не само в Китай, но и във Виетнам, Сингапур и в други азиатски страни.

;

Китайската нова година, или т.нар. Пролетен фестивал, е най-продължителният празник в Китай и хора от цялата страна пътуват в опит да се приберат вкъщи. Днес се отбелязва и началото на китайския лунисоларен календар. Какво ще ни доведе годината на земния глиган - гости в студиото на Сутрешния блок на БНТ бяха астрологът Кирил Горанов и дресьорът Даниела Волоскова.

Тази година е на земното (жълто) прасе. Земята при китайците е свързана с материята и с парите, с финансовата стабилност. Прасето е свързано с работата с чужди финанси, с насладата от материалните ресурси и блага, с работа с големи суми пари. Китайския знак на глигана (прасето) в нашата астрология съответства на нашия знак скорпион. Годината ще бъде доста положителна за хора, които се занимават с крупни финансови инвестиции. Ще има стабилизиране на фондовите борси. Годината е страхотна за инвестиции.

Специален гост в студиото по случай празника беше малкото декоративно прасенце Мини. Нейният дресьор разказа, че малките прасенца се гледат изключително лесно. Те са умни, възприемчиви и лакоми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп ще произнесе втората си реч За състоянието на съюза
Доналд Тръмп ще произнесе втората си реч "За състоянието на съюза"
​Пожар в центъра на Париж: Осем души са загинали, близо 30 са ранени
​Пожар в центъра на Париж: Осем души са загинали, близо 30 са ранени