НОВИНИ

Започват проверки за чистотата на морската вода по Черноморието

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и министърът на туризма Николина Ангелкова започнаха съвместни проверки за готовността на пречиствателните станции по Черноморието от станцията край с. Тополи, Варненско, съобщиха от МОСВ.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:04, 01.06.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
започват проверки чистотата морската вода черноморието

„Със заповед съм възложил комплексни проверки от Регионалните инспекции по околна среда и води във Варна и Бургас и Басейнова дирекция „Черноморски район“, обхващащи периода от 1 юни до 31 август 2017 г., заяви министър Димов. Експертите ще следят всички потенциални обекти на замърсители и ще предприемат административно-наказателни мерки.

Пречиствателната станция във Варна работи нормално, а целта на проверките е превантивна дейност в началото на летния сезон. „Ние искаме туристите да бъдат спокойни, че водата в морето е чиста. Затова Регионалните здравни инспекции ще започнат да взимат проби“, допълни министър Димов.

В „Свети Константин и Елена“ се изгражда канална помпена станция и се извършва реконструкция на канализацията. Тя е включена към пречиствателната станция във Варна. „Този курорт вече няма проблем с отпадните води. Реално по Северното Черноморие няма населени места и курорти без пречиствателни станции“, подчерта министърът на околната среда и водите.

Предстои сключването на договор по ОПОС с община Варна за актуализиране на плана за чистотата на атмосферния въздух.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Апелативният спецсъд потвърди ареста на задържаните от летище София
Апелативният спецсъд потвърди ареста на задържаните от летище София
Спри, детето запази: Урок по пътна безопасност в детска градина Лилия
"Спри, детето запази": Урок по пътна безопасност в детска градина "Лилия"