Заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров беше върнат в България от Германия. Самолетът от Франкфурт кацна на летище София привечер. По-рано през деня германските власти предадоха Северин Красимиров на българските си колеги.

Около 19 ч тази вечер Северин Красимиров премина граничен контрол на Летище София. В момента на стъпването му на българска земя започна да тече 72-часовата му мярка за задържане под стража. Бяха му свалени пръстови отпечатъци.

Предстои мъжът да бъде конвоиран до следствения арест в Русе, където официално ще му бъдат повдигнати обвинения. Като обвиняемо лице, трябва да му бъде снет биологичен материал за ДНК анализ, който ще бъде сравнен с готовите вече проби, взети от местопрестъплението и от дома, който е обитавал в Русе. Ако обвиняемият не даде съгласие за тези изследвания, ще бъде поискано писмено съдебно разрешение за тях, както и мярка за неотклонение от Русенския Окръжен съд.


От МВР разпространиха видео на пристигането на заподозрения:


По-рано в предаването "Още от деня" зам.-главният прокурор Иван Гешев коментира разкриването на престъплението.

Иван Гешев, зам.- главен прокурор: Аз искам да благодаря на колегите, които постигнаха един уникален резултат за разкриването на това престъпление в рамките на няколко дни.Този резултат е уникален не само за българските, но и за европейските стандарти. Ако трябва да цитирам Харалан Александров от едно ваше предаване - да се твърди, че това е поръчково убийство заради корупция автоматично тези, които го твърдят, не са от кръга на умните. Хората, които използваха това за политически цели автоматично се изключиха от кръга на почтените.

Северин Красимиров е давал обяснения и пред германските власти, като пред тях е направил е частични самопризнания, на базата на които е взето решение за екстрадирането му в България.

© МВР
Екстрадират обвинения в убийството на журналистката Виктория Маринова

Екстрадират обвинения в убийството на журналистката Виктория Маринова

Заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова - Северин Красимиров, се очаква да бъде върнат тази вечер в България с редовен полет от...