Естакадата, която свързва сградата на Морска гара във Варна със стената на вълнолома, е опасна. Парапетът е силно корозирал и крие риск за дошлите да се насладят на красивата панорамна гледка. За поддръжката на съоръжението отговаря Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура".

Варна

Панорамната площадка на Морска гара е едно от най-посещаваните от туристите места през лятото. Съоръжението обаче се руши от години. Бетонната настилка е изронена, а металните парапети са разядени от ръждата и са опасни.

Ивелина Пеева: Всичко е разрушено, то се вижда. Аз съм от десетина години тук никакви мерки не са са взели. Няма в момента пасажерски кораби и затова не се поглежда.

Предупредителни табели има, но те не ограничават достъпа до панорамната площадка.

Желязко Желязков: И като погледна вълнолома и нататък, добре са го украсили с тези табели, обаче, оттам нататък като погледнеш, виждаш ръжда, виждаш неподдържане.

От Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" заявиха, че са обявили обществена поръчка за ремонт на естакадата. Предстои избор на изпълнител. Никой обаче не се ангажира с конкретни срокове. А това означава, че и това лято едно от атрактивните места във Варна ще има неугледен вид.