НОВИНИ

​Заради силния вятър в София: 6 аварийни екипа са реагирали на близо 50 сигнала​

Във връзка със силния вятър в София шест екипа на дирекция Аварийна помощ и превенция са отреагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета, както и паднали ламарини от 23 обекта и части от билбордове 4 бр. През системата 112 са получени близо 100 сигнали от вчера следобед до тази сутрин, 18 март, съобщава пресцентърът на Софийска община.

bnt avatar logo
от БТА
09:43, 18.03.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Екипите на аварийна помощ и пожарната са работили през цялата нощ и дейността по почистване и обезопасяване продължава. Отстранени са опасни клони на ул. Българска морава, паднали клони на ул.Искър върху контактно-кабелната мрежа.

Към момента градският транспорт се движи навсякъде, с изключение на временно скъсения маршрут на трамваите 20 и 23. Те се движат до спирка "Гео Милев", а в участъка от "Гео Милев" до Гара Искър и до "Дружба" 2 са осигурени автобуси за обслужване на пътниците. Аварийните екипи са на място и отстраняват паднало върху мрежата дърво на ул. "Искърско шосе".

Дежурните екипи на дирекция Аварийна помощ и превенция са извършили обходи на територията на Столична община с цел оглед състоянието на реките и водните обекти. За днес прогнозата за времето е за продължаване на вятъра умерен до силен, като се очакват валежи от дъжд, временно интензивни и придружени с гръмотевици. Напомняме на гражданите да бъдат внимателни при придвижването си на открито в неделния ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир ​Путин ще смята за успех всеки процент от гласовете
Владимир ​Путин ще смята за успех всеки процент от гласовете
Изложба на позлатени накити в Националния исторически музей
Изложба на позлатени накити в Националния исторически музей