НОВИНИ

Заради влакова катастрофа в Египет: Транспортният министър подаде оставка

Жестока влакова катастрофа в Кайро отне живота на 25 души. Министърът на транспорта Хешам Арафат подаде оставка заради инцидента и тя беше приета. Няма данни катастрофата да е причинена умишлено. Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов изпратиха съболезнования на египетския президент.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
19:00, 27.02.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Локомотив се вряза централната гара Рамзес в Кайро, като помете спусната бариера и избухна в пламъци. При сблсъка се е взривил дизеловия двигател на локомотива.

- "Машинистът скочи в последния миг, след като аварийна спирачка внезапно отказа. Спирачката не работеше и той не можеше да спре влака и скочи. Той направи всичко, което можа. Пак ви казвам, направи всичко, което можа!"

Перонът, до който е станата катастрофата, е бил пълен с хора, чакащи друг влак. 50 души са ранени при инцидента. Ужасените хора са бягали панически по перона, според свидетели, някои - с горящи дрехи на гърба. Облаци черен дим се издигнаха над централната гара вследствие на пожара. Египет има една от най- дългите и най- старите жп-мрежи в района и инцидентите с влакове, при които загиват хора, не са рядкост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново напрежение между Индия и Пакистан заради Кашмир
Ново напрежение между Индия и Пакистан заради Кашмир
Искрен Веселинов: Няма да направим компромис по отношение на преференциите
Искрен Веселинов: Няма да направим компромис по отношение на преференциите