НОВИНИ

Засадиха нови 70 дръвчета в пловдивския парк "Лаута"

Нови 70 овощни дръвчета бяха засадени в популярния пловдивски парк "Лаута". Те се дарени от голяма компания за безалкохолни напитки като част от инициативата "Моят зелен град". Българската национална телевизия е медиен партньор на проявата.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Николай Райшинов
18:01, 20.10.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Новите овошки помагат за разширяването на парк "Лаута". Всяка година площите му се увеличават с между 500 и 1000 дръвчета. Част от парка от днес са и седемдесет червенолистни сливи, предоставени от кампанията "Моят зелен град".

Костадин Димитров, кмет на район "Тракия": "Избрали сме червенолистна слива и се надяваме само след 1-2 години да се наслаждаваме на прекрасно пространство, точно по средата на алеята. Сливите ще цъфтят по едно и също време, създават страхотен акцент в това пространство."

До месец с помощта отново на дарителите ще бъдат засадени още 130 дръвчета в района на новата алея, която свързва два от микрорайоните в жилищния комплекс "Тракия". Виктория Мирчева обича да почива в парка с тримесечната си дъщеря Лора.

Виктория Мирчева: "Хубав е паркът. Има дървета, има зеленина, има пейки, на които можеш да седнеш с бебенцето. Тихо, спокойно е. Хубаво е да има повече дървета и като порасне ще я научим да пази природата и поне едно дръвче да засади."

Освен в Пловдив кампанията "Моят зелен град" тази година има екологични инициативи в още 17 населени места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво ще последва от ограничаването на обезщетението за безработица?
Какво ще последва от ограничаването на обезщетението за безработица?
Иракската армия си върна и последния град в провинция Киркук
Иракската армия си върна и последния град в провинция Киркук