НОВИНИ

Засега няма данни за френска връзка в атентата в Барселона

Френските власти засега нямат данни за френска връзка в атентата в Барселона, в Испания, обяви френският вътрешен министър Жерар Колон, цитиран от Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
12:31, 18.08.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света
засега данни френска връзка атентата барселона

"Не смятаме, че има такива разклонения. По едно време бе споменато, че в атентата може да са участвали французи. Прегледахме досиетата и никое известно ни лице не отговаря на замесените в испанския атентат", заяви Колон по радио Ер Те Ел, като все пак добави, че "нещата трябва да бъдат потвърдени".

Според министъра в атентата са ранени 26 французи, 17 от които са в тежко състояние.

В атентата с микробус в Барселона бяха убити 13 души и стотина са ранени. За нападението пое отговорност джихадистката групировка "Ислямска държава".

Няколко часа по-късно шестима цивилни и един полицай бяха ранени от петима предполагаеми терористи в туристическия град Камбрилс, на 120 км южно от Барселона. Нападателите бяха застреляни от полицията.

Жерар Колон заяви, че въпреки атентатите в Испания извънредното положение във Франция ще бъде отменено през ноември, както е планирано, предаде ТАСС.

Извънредното положение във Франция бе въведено след атентатите в Париж от 2015 г.

Колон същевременно подчерта, че много от мерките за сигурност от извънредното положение скоро ще станат постоянно действащи. Съответният законопроект вече се разглежда в парламента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все още бушува пожарът край селата Княжево и Срем
Все още бушува пожарът край селата Княжево и Срем
Българи в Барселона: Обстановката лека-полека се нормализира
Българи в Барселона: Обстановката лека-полека се нормализира