Днес трябваше да е последното заседание на временната комисия "ЧЕЗ", но срокът на работата й беше удължен с месец. Какво свърши комисията, на кои въпроси още няма отговори и ще излезе ли истината наяве - темата коментираха в студиото на "Още от деня" депутатите Валентин Николов от ГЕРБ и Атанас Костадинов от БСП.

Валентин Николов - депутат от ГЕРБ, зам.-председател на Комисията по енергетика в парламента и член на временната комисия "ЧЕЗ": Представители на "Инерком" бяха в залата по време на заседанието на комисията, отговаряха на въпроси на народни представители във връзка с финансирането и начина на провеждането на самия търг. Те дадоха информация колкото им позволяваше, доколкото разбрах договора за конфиденциалност, който са сключили. Съответно имаше въпроси и от синдикатите и уточняване на работни места. Те нямат намерения да съкращават работни места и всъщност искат да изпълнят договорености, които са направили между ЧЕЗ и съответните синдикати в различните дружества, разбира се. Казаха, че дори и да не се одобрят от КЕВР тези разходи, те ще изпълнят ангажиментите си.
От „Инерком“ обещаха да не съкращават служители на ЧЕЗ в България

От „Инерком“ обещаха да не съкращават служители на ЧЕЗ в България

„Ще запазим работните места, доходите и социалните придобивки, които служителите в ЧЕЗ получават“, заявиха в прессъобщение от „Инерком“. В съобщениет...

Атанас Костадинов - депутат от "БСП за България", член на Комисията по енергетика в НС: Другата версия на днешното заседание на комисията - ние се видяхме с представители на представителите на представителите, които нищо не могат... Консултанти и адвокати, които казаха, че не могат да разкриват информация, това е конфиденциално, имат договор за неразкриване на обстоятелства. Въпреки мъглата, която се стеле и различните отговори, комисията все пак се доби до няколко отговора за този един месец. Имаше първо твърдение от МС, че няма никаква информация за сделката. Българските служби обаче казаха, че от 2010 и 2014 г. периодично подават информация и това комисията го установи. Имаше твърдение, че определени банки са дали писма, но вече тези банки коректно представиха информация, че са давали подкрепящи писма.
© БТА
Още по темата Сделката с ЧЕЗ