Милиони китайци посрещат Лунната нова година.
18-годишен българин иска да учи литература в Пекинския университет. 12-окласникът е разговарял със съпругата на премиера на Китай. Той е част от българския отбор, който стана първи в Европа на състезание по китайски език през 2018 година.

Станислав Макреев, ученик: Казвам се Станислав Макреев - Ми С ми е китайското име.

Решил да учи китайски език случайно. Впечатлил се от културното многообразие на 56-те малцинства, които имат различен диалект.

Станислав Макреев: За да можеш да разбереш китайската култура изцяло, трябва да разбереш за всяко малцинство по отделно. Което е един необятен океан от информация.

Станислав се гмурка в необятния океан. За кратко успява да попие знания, които му стигат да се яви на световно състезание по китайски преди 2 години.

Станислав и съотборничката му стават първи в Европа и втори в света на състезанието. Стигнали до победата с много труд.

Станислав Макреев: Все още мисля, че въобще не знаем достатъчно.

Знанията му стигат да разкаже на съпругата на китайския премиер за българските мартеници. Тя посети столичното 18-то училище през лятото на 2018 г.

Станислав Макреев: Но съм много щастлив, защото на всеки китаец, на когото кажа, че съм се срещнал със съпругата на китайския премиер, нали той винаги е като сякаш това е непостижимо.

Станислав иска да учи китайска литература в Пекинския университет, за да стане учител.