НОВИНИ

Защо държавата няма да участва в сделката за ЧЕЗ?

Участието на държавата в сделката за купуването на ЧЕЗ е било обречено още в началото, така енергийният експерт Атанас Тасев коментира вчерашното изказване на министъра на финансите Владислав Горанов, че държавата се оттегля от сделката за придобиване на активите на ЧЕЗ Груп.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
08:55, 04.04.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Проф. Атанас Тасев - енергиен експерт: Още от първия ден стана ясно, че държавата не може да участва, не трябва да участва и не е целесъобразно, защото възникват много противоречия с действащото законодателство и от формална гледна точка, държавата срещу държавата в арбитражно дело във Вашингтон и държавата срещу държавата върху административен съд. Не е необходимо и Слава Богу, че вчера официално беше заявено, че държавата няма да участва.
Васил Велев - председател на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал: Очевидно е, че избраният купувач няма експертизата и капацитета да управлява едно такова дружество. Това е очевидно. Когато държавата по препоръки на Световната банка продаваше ЕРП-та имаше отново по препоръки на Световната банка имаше изисквания за купувачите. На тези изисквания този купувач не отговаря.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арх. Здравко Здравков: Защитихме междублоковите пространства на София
Арх. Здравко Здравков: Защитихме междублоковите пространства на София
Мъж рисува абстрактни картини по плажовете на популярен курорт в Италия
Мъж "рисува" абстрактни картини по плажовете на популярен курорт в Италия