НОВИНИ

Защо евродепутатът Светослав Малинов поиска Брюксел да санкционира България?

Санкции срещу България поиска евродепутатът от ДСБ в групата на ЕНП Светослав Малинов. Какви са поводите за крайната позиция срещу държавата - това коментира самият той в предаването "Още от деня".

bnt avatar logo
от БНТ
18:42, 13.07.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Малинов обясни, че целта му е да се види дали има нарушения в решения, взети от българския съд и българското правителство относно строежа на магистрала "Струма" и промените в Национален парк "Пирин".

Светослав Малинов, евродепутат: Имам много въпроси, свързани с опитите да се заобикалят европейските правила. Досега 4 пъти съм питал и отговорът е да изчакам проверките, които се извършват от органите в България.

По думите на евродепутата, корупцията у нас е взела такива размери, че ние трябва да се възползваме в максимална степен от европейската защита.

Малинов заяви, че тепърва предстои истинска атака срещу българското правителство заради опита да възобнови строителстовот на АЕЦ Белене.

Светослав Малинов, евродепутат: Преди пет години премиерът и ГЕРБ заявиха, че това е опасен проект, сега се прави опит той да бъде съживен.
;

Евродепутатът даде пример и с новия закон за горивата, срещу който имаше протести от малки и средни търговци на горива.

Самият вицепремиер Симеонов ще се обърне към ЕС заради заплаха от санкции след приемане на закона за горивата, аргументира се Малинов.

Светослав Малинов, евродепутат: Няма институции у нас, които да защитават българския национален интерес. Абсурдно е държавата да се възприема като Бойко Борисов и ГЕРБ.

По темата за европредседателството, той заяви, че не сме добър пример за интеграция в Западна Европа и на нас не се гледа като образец.

За десет години от нас се искаше едно нещо - реформа в съдебната система и ние не успяхме да я направим, допълни евродепутатът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболни тарталети от Франция станаха хит преди финала на Мондиала
Футболни тарталети от Франция станаха хит преди финала на Мондиала
​Земетресения в морето южно от остров Крит
​Земетресения в морето южно от остров Крит