НОВИНИ

Защо превозвачи недоволстват срещу създаването на Българска автомобилна камара?

Утре от автогари в страната се очаква няколко стотин автобуси да спрат да превозват пътници между 14 ч. и 15:30 ч. Действията са в знак на протест срещу подготвяния законопроект за създаване на Българска автомобилна камара.Вижте още във включването в "Денят започва" на Александър Марков.

Александър Марков
от Александър Марков
09:04, 13.06.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Проблемът е следният - законопроектът, подготвен от няколко народни представители от мнозинството, предвижда създаването на такава камара, която да бъде представителна както за тежкотоварните превозвачи, така и за автобусните превозвачи. Те обаче не са съгласни с това и имат своите аргументи, които изложиха през последните няколко дни. Най-основният, според тях, е, че няма как фирми, които ще участват в управителното тяло на тази камара, да предлагат на министъра на транспорта да лицензира или пък не - техни конкуренти. Според автобусните превозвачи така функционирането на камарата ще бъде в разрез с всички принципи за свободната конкуренция.

;
Магдалена Милтенова, Национална асоциация на автобусните превозвачи: Ако законопроектът не бъде изтеглен, ние сме заявили ясна и категорична позиция, че протестът остава. Както за утре, така и за 25-и, откогато ще започнат ефективните протестни действия от наша страна. Той не отговаря на нуждите на нашия бранш и другото, което е - никой не казва как ще се спре корупцията, за която се твърди, че съществува в Автомобилната администрация, а просто се казва, че ние ще прехвърлим тази корупция в новосъздаващата се структура.
Петър Захариев, Национална асоциация на автобусните превозвачи: Ние искаме да решаваме нашите проблеми в областта на автобусните превози самостоятелно и ние да ги решаваме в съвместна работа с административните органи, тоест министерство, транспорнта комисия на парламента и така нататък, общини включително.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП ще внесе вота на недоверие до сряда
БСП ще внесе вота на недоверие до сряда
Таланти и утвърдени дизайнери представиха модни предложения в ревюто Летен шик
Таланти и утвърдени дизайнери представиха модни предложения в ревюто "Летен шик"