НОВИНИ

Защо са агресивни децата ни и как да преборим агресията?

Родителите на 11-годишната Габи, която почина след като беше ритната в корема от свой съученик, обвиняват учителката от занималнята на столичното 52-ро училище, че не им е казала за инцидента. Директорът отрича обвиненията. От Министерството на образованието отказаха да коментират случая, преди да приключат всички проверки и експертизи.

bnt avatar logo
от БНТ
09:23, 11.04.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Родителите научили от учителката в занималнята, че Габи е ритната в корема, след като детето е било закарано в Пирогов, разказва майката.

Бистра Бранкова - майка на Габи
"В това я обвиняваме, че не каза за ритника, докато аз не й се обадих от Пирогов, когато вече лекарите ми казаха,че има удар в корема да се обадя и да попитам какво е станало. Едва тогава тя ми каза, че еди си кое дете е ритнало Габи, но вече е било късно. "

Директорът на училището твърди,ч е родителите били уведомени за инцидента с Габи.

Данко Калапиш- директор на 52 ОУ "Цанко Царковски"
В момента, в който видях майката в двора на портала на училището, изтичах с колежка до нея и лично аз й казах, че детето е в безсъзнание, че има симптоми на епилептичен гърч. Казах на майката, че е имало сблъсък- спречкване между 2 деца, при което Габи е била изритана и влезнахме вече на вътре с думите на майката искам вече да си видя детето. "

Съдебно-медицинска експертиза показала, че Габи има тумор в бъбрека за който родителите не знаели. Първоначално се твърдеше, че причина за смъртта на детето е ударът в корема. От министерството на образованието отказаха да се намесят в спора между родителите и ръководството на училището.

Мария Гайдарова - зам.-министър на образованието и науката
Нямам против да разговарям с родителите на Габи в момента, в който имаме яснота какво и как се е случило в резултат на извършени проверки и приключили експертизи. До момента в който това не е факт ние се въздържаме от коментар, защото не бива да взимаме страна в тази трагедия. "

След инцидента с Габи от образователното министерство изготвиха план са борба с агресията в училище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опозицията в Албания реши да бойкотира парламентарните избори през юни
Опозицията в Албания реши да бойкотира парламентарните избори през юни
Протести в Италия срещу срещата на Г-7
Протести в Италия срещу срещата на Г-7