Защо все повече случаи на селфи завършват с трагичен край и какво е нужно, за да прекъснем тази статистика? В опит да открие отговорите е следващият репортаж.

Селфито намалявало интелекта и отслабвало паметта. Това казват учени от Великобритания. Но звучи някак незначително пред статистиката, която казва, че близо 260 души са загинали вследствие на екстремно селфи. Лошите новини изглежда не са достатъчно предупреждение.

Детето е с 65% изгаряния процента изгаряния и има опасност за живота му. Според разследващите ученикът е правил опит за селфи, но майка му твърди, че става въпрос за детска непредпазливост.

Всеки случай сякаш остарява за три дни. За да дойде нов.

Мария Чомарова, психоаналитик: Това е характерно за юношите. Децата се считат за безсмъртни, те нямат същото усещане за опасност и не могат да преценяват рисковете.
Дете е с опасност за живота след волтова дъга при опит за селфи

Дете е с опасност за живота след волтова дъга при опит за селфи

Все още има опасност за живота на 14-годишното дете от Стара Загора, което вчера пострада от волтова дъга при опит за селфи. Инцидентът стана на жп га...

И ако едно щастливо изглеждащо дете търси екстремно място за селфи, то причините често са невидими с просто око.

Мария Чомарова, психоаналитик: Тези деца са изгубили чувството си за мярка, поради това че на всяка цена искат да бъдат забелязани. Защото ще получат много харесвания, защото могат да се изявят в мрежата, където те много общуват. За тях това е важно, за тях това е светът.

А техният свят започва първо вкъщи. Затова и съветът е най-напред към родителите.

Мария Чомарова, психоаналитик Подкрепяйте децата си да имат самочувствие, интересувайте се от приятелствата, които правят. Да няма нужда да правят невероятни, страхотни, екстремни селфита, за да бъдат забелязани.

За да може светът им да е далеч от ръба, а мечтите им да стигат по-високо от едно опасно селфи.