Оставката на главния архитект е заради разминаване с идеите на общината, формално няма конфликт на интереси.
Кметът на Стара Загора, Живко Тодоров, който поиска и получи оставката на главния архитект на общината, коментира причините в сутрешния блок на БНТ:

"Всъщност не е установен конкретен конфликт на интереси по смисъла на закона. Доводите ни са чисто морални - от няколко месеца общината заедно със сдружението "Запазете Бедечка", борещо се против застрояването на парка, търси варианти за запазване в максимална степен на зелените площи. А в един момент се оказва, че жената на главния архитект всъщност е проектант на жилищните кооперации, които собствениците на земята искат да застроят в този парк. Това се разминава с вижданията на общината и това е основната причина. Затова беше вчерашният ми разговор с главния архитект и беше поискана оставката му - посочи кметът Тодоров.

"Формално проектите за този парк са подписани не от главния архитект, а от заеместника му, но въпреки, че законът не е нарушен, има и морална страна на нещата. Не бива да има съмнение за начина, по който минават тези проекти през общината. И не е добре, когато главният архитект може да повлияе на проектите. Иначе смятам, че той е работил професионално, но в конкретния случай е допусната грешка." - уточни Живко Тодоров.