МВР и Пътната агенция със специални мерки за сигурност за празниците. Засилено полицейско присъствие ще има по основните пътища в страната, както и около големите храмове и църкви, където се очаква струпване на много хора. През следващите дни всички мобилни камери ще бъдат извадени на пътя.

Както всяка година, за Великденските празници, стотици хиляди българи тръгват на път.

инспектор Мария Ботева, "Пътна полиция" към ГДНП: Основният наплив, който се очаква около 14 часа, е поводът, служителите на Пътна полиция да създадат необходимата организация да подпомогнат излизането от София във всички посоки, магистрали и първокласни пътища.

С цел облекчаване на трафика, днес от 16 до 20 часа движението на ТИР-ове по магистралите и основните пътища, ще бъде забранено. Мярката важи и в понеделник.

инспектор Мария Ботева: "Важно да знаят всички, че в участъците с ремонт на автомагистралите и на първокласните пътища, както е например към Владая по пътя, са осигурени две ленти за напускащите столицата днес и утре."

За да са сигурни обаче, че празничното настроение няма да ги напусне през идните почивни дни, шофьорите трябва да бъдат бдителни за следните неща:

инспектор Мария Ботева: Да планират навреме пътуването си, да използват светлата част на денонощието, ако са се отправили към по-далечна дестинация, да предвидят да шофира най-опитният и да правят по-чести почивки.

Паралелно с организацията на движението, служителите на Пътната полиция ще следят и за шофьори, употребили алкохол и наркотици, както и за превишена скорост.

МВР въвежда засилени мерки по време на празниците

МВР въвежда засилени мерки по време на празниците

Утре и в понеделник се спира движението на ТИР-ове по магистралите и основните пътища в страната. По всички гари, автогари и летища превантивно са във...