Засилен е контролът в Слънчев бряг след стрелбата, при която беше тежко ранен Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, а негов бодигард беше убит. Още двама души пострадаха при стрелбата.

Слънчев Бряг, Несебър

© снимка: БТА

В основата на инцидента е спор за паркомясто между приближен на Митьо Очите и управителя на заведението, където се разигра екшъна. Разследващите обаче работят и по други версии, включително и спор за така наречената "такса спокойствие", която е възможно да е събирана от заведенията в курорта. В рамките на вчерашния ден бяха задържани 19 души, съпричастни към стрелбата, други двама се издирват.

На един от арестуваните - Тодор Славов е повдигнато обвинение в убийството на бодигарда на Митьо Очите - Александър. Разследването продължава. Предстоят още специализирани полицейски операции на терен. От МВР призовават гражданите към съдействие. Всеки, който има основание или до този момент е имал колебание да подаде жалба, засегнат от определени лица, ще помогне много с допълнителна информация, на базата на която разследващите ще могат да свършат в своята работа.