Засилен трафик се очаква по главен път Е-79 в посока от Благоевград към Гърция през ГКПП "Кулата", както и по направлението към курортите Банско и Добринище. През целия ден ще има засилено полицейско присъствие.

Кулата, Петрич

​Тежка катастрофа край Банско: ТИР помете леки коли, има загинал и пострадали

​Тежка катастрофа край Банско: ТИР помете леки коли, има загинал и пострадали

Мъж загина при тежка катастрофа на пътя Банско - Добринище, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград. При инцидента, който е станал около 10...

Повече автомобили на Пътна полиция ще дежурят днес от 10 до 18 часа в района на Кресненското дефиле, където често стават тежки катастрофи с ранени и загинали. Ще се следи освен за спазване на ограниченията по пътя и за агресивни водачи, както и за управление след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Повече служители ще работят през празничните дни и на ГКПП "Кулата", от където преминава основният трафик от туристи за Гърция. Очаква се Великденските празници над 25 000 наши сънародници да посрещнат в съседната държава. На пункта има засилени мерки във връзка с избягалите затворници от Софийския централен затвор, но това няма да се отрази на останалата част от потока туристи, увериха от Гранична полиция.


Атанас Георгиев, началник на граничен пункт "Кулата": Броят на служителите от страна на Гранична полиция надвишава броя на работните станции на ГКПП "Промахон", които са 9, така че максимално бързо обработваме и проверяваме пътниците. Ще се проверяват автомобилите в зависимост от оценката на риска, някои ще се проверяват по-задълбочено, но няма да се отрази на пътуващи европейски граждани, които наистина няма нужда да бъдат проверявани по-задълбочено.

От Гранична полиция напомнят родител, който пътува сам с детето си, трябва да носи декларация за разрешението от страна на другия родител детето да пътува зад граница. За да става обработването на документите по-бързо е препоръчително родителите да имат и ксерокопия на декларациите.

© снимка: АРХИВ
За празника на път: Очаква се интензивен трафик в цялата страна

За празника на път: Очаква се интензивен трафик в цялата страна

Интензивен трафик се очаква днес с оглед започването на четирите почивни дни около Великденските празници. Пътна полиция ще бъде разположена на всички...