Движението е натоварено по основните пътни артерии.

Вижте повече в прякото включване на Цветелина Катанска:

От МВР отчитат засилване на движението преди първия почивен ден още в днешните следобедни часове. Критични участъци и ситуации засега няма, очаквано натоварено е движението по магистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“. Очаква се по-голямо натоварване да има именно в посока граничните пунктове.

От КАТ съветват заради ремонтите шофьорите да използват и алтернативни пътища - на АМ „Тракия“ в посока Бургас - Подбалканския път I-6, а на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин - прохода „Петрохан“ и Искърското дефиле.

Заради запалил се тир от сутринта до ранния следобед беше блокирано движението по магистрала Тракия в посока Ихтиман. камиона разсипа килограми химични отпадъци по пътя, чийто почистване отне време и се образуваха километрични опашки.

Какво ще е отражението на слетите почивни дни върху икономиката?

Какво ще е отражението на слетите почивни дни върху икономиката?

Според данни на компаниите, над 70% от служителите са се възползвали от опцията да си пуснат отпуска и да слеят почивните дни около Великден, 1 май и...

МВР е разположило и допълнителни полицейски екипи на ключови места. оттам още веднъж напомнят, че ще се следи много внимателно за каране в аварийната лента на магистралата. това е абсолютно забранено и първо нарушение глобата е 1000 лева и отнемане на шофьорската книжка за три месеца.

Освен това днес между 16 и 18 часа вечерта беше забранено движението на камиони над 12 тона по магистралите и част от водещите пътни артерии. същата забрана но от 2 до 8 ще важи и в последния почивен ден 29 април.

Трафикът се очаква да бъде засилен утре до ранния следобед. Очаква се и дъждовно време, от КАТ съветват шофьорите при това положение да карат със съобразена с пътните условия скорост.