НОВИНИ

Засилени полицейски проверки заради Европейския ден без загинали на пътя

Отбелязваме Европейския ден без загинали на пътя. По този повод в цяла Европа се провеждат засилени полицейски проверки. В русенско, само за няколко часа, в рамките на европейската инициатива, органите на реда засякоха шофьори в нетрезво състояние и такива без книжки.

bnt avatar logo
от Силва Агопян
15:50, 21.09.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Полицейските патрули бяха разположени на най-натоварените места в Русе. Екипите следяха стриктно за превишена скорост, предпазни колани, включени фарове.

Стилиян Станев: инспектор в сектор „Пътен контрол": Има установени нарушения от водачи без съответното свидетелство за управление, неправоспособни, има установени нарушения на водачи след употреба на алкохол, има доста установени водачи без поставен предпазен колан и без поставени обезопасителни системи.
Емилиян Каломерски, шофьор: Хубаво е да има такива акции. И по-често може би, но наистина да са така, да има афект от цялата работа и нарушителите да ги санкционират.

Пътят Русе-Бяла обаче остава сред най-опасните в страната и с най-много катастрофи. Само миналата година животът си на него са загубили 7 души, а ранените са 49. От началото на тази година в региона са станали 250 тежки катастрофи. Загинали са 12 души. Най-честите причини за тежките инциденти са шофирането с несъобразена скорост и отнемането на предимство. Най-много произшествия стават между 18 и 20 часа в дните вторник, четвъртък и петък. За да не се случват от полицията призоваха:

Стилиян Станев, инспектор в сектор „Пътен контрол" - Да карат внимателно! Да запазят човешки живот!

24-часовата акция, която е под мотото „Спаси животи", ще продължи до късно тази нощ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Информационно обслужване” ще разработва сайта на Българското председателство
„Информационно обслужване” ще разработва сайта на Българското председателство
Дългият път на българското вино
Дългият път на българското вино